sobota 14. září 2019

Dohráno: J.U.L.I.A among the stars

Bratru, dle Steamu nějakých jedenáct hodin a je hotovo! Musím říct, že jsem byl velice mile překvapen touto adventurologickohidden věcí (anebo mám malé nároky).


Naší základnou, ze které se fyzicky Rachel za celou tu dobu nehne, je výzkumná kosmická loď (ve hře nazývána PROBE), nacházíme se v neznámém solárním systému, který čítá šest planet, naším úkolem bude prozkoumat všechny planety a zjistit, co se stalo s ostatními členy posádky, jelikož na lodi jsem pouze my a umělá inteligence Jůlie a pak vlastně ještě MOBOT.


Mobot je vám takové fajné uděláto, je to defakto robot na dovu nohách, ze kterého se v případě potřeby odpoutá "dron" s kamerou a párem chapadel ke sbírání věcí.


Běžnou praxí tedy je přiletět lodí na orbit planety, oskenovat ji, najít místo kde vybudovala základu předchozí výprava, tam následně mobotem přistát a pustit se do odhalování tajemství zde skrytých, sbírání předmětů a plnění logických hádanek - jednou to je vytvořit dýchatelnou atmosféru na základně, jindy zase musíme dešifrovat zakódovanou zprávu, sestavit prototyp zbraně .... 


A pokud se nám na nějaké planetě nedaří, je možné že nám chybí něco, co se nachází zase na planetě jiné! A tak si vesele tedy cestujeme místním solárním systém a nadmíru se bavíme. Jako červená nit se celou hrou táhne příběh posádky naší lodi, jeho střípky sbíráme z osobních PDA, která nacházíme roztroušeny v opuštěných základnách a musím uznat, že mě to opravdu bavilo, je to taková sci-fi detektivka, které nechybí ty správné ingredience.



Všechno to hezky odsýpá, některé hlavolamky dají opravdu zabrat ale o to větší pocit uspokojení pak člověk zažije když na to přijde!

Jak je vidět z obrázků zde roztroušených, grafika je velice povedená a čas od času se dočkáme i krátké animace a dokonce i vsuvky ve stylu dungeonu, no co více si přát!


Celkové, byť trochu očekávané, vyústění našeho pátrání je parádní a dokonce si můžeme vybrat i jeden ze dvou konců a těžko říct, jestli jsou tak úplně optimistické... finální animace jednoho konce je opravdu vynikající a v kontextu celého příběhu vlastně docela znepokojivá ... 



Líbilo se moc! Doporučují čtyři vlci z pěti!

Žádné komentáře:

Okomentovat