pondělí 13. října 2014

FMV peklo za dolar

No dobře, ve skutečnosti to byly dolary necelé tři, ale v nadpise by to neznělo až tak dobře, což? A jak jsem se k těmto "zrůdnostem", jak někteří FMV hry nazývají, dostal? Inu, měl jsem jednoho oblíbeného prodejce a docela často jsem od něj nakupoval a než si nechávat pokaždé za plnou cenu poštovného posílat kus za kusem, domluvil jsem se s ním, že si zaplatím DHL a budu si u něj střádat hry do větší krabice a až někdy nastane den D, tak si všechny ty věci nechám poslat za jednu cenu.

Po asi třech měsících onen den nastal a tak jsem si mimo těžce vybojované hry nechal přibalit i tyhle nechtěné. 
Vážně, všech 6 her vyšlo na necelé tři dolary.A když už je mám doma a dny se začínají krátit, rozhodl jsem se že si na ně udělám svůj vlastní názor, tak teď jen, čím začít? Velice mne láká Phantasmagoria 2 a Deadalus Encounter.. sám jsem zvědav, jak toto dopadne ..








12 komentářů:

  1. Náhodou, Under a Killing Moon je dobrá věc a na Tiu Carrere v Daedalus Encounter se aspoň dá koukat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jooo, killing moon, jen jestli to na mne nebude az moc sofistikovane, preci jen martian memorandum (nebo to byly mean streets?) jsem nehral, tak netusim jak to na sebe ted navazuje ci ne? A ano, TIA na obalu vypada dobre, to je prave to plus navic, puvodne jsem totiz chtel zacit Last dynasty :)

      Vymazat
  2. Připojuji se - Under a Killing Moon je super zábava, Phantasmagoria II je navzdory své béčkovitosti také skvělá. Na Gabriela Knighta II ale ani jedna hra nemá ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No co jsem k tomu nefotil, jelikoz si myslim ze uz to nespada do FMV zanru je Gabriel Knight 3, ktery mi s timhle take prisel. Ja myslel ale ze GK2 byla klasicka adventura? Tak to asi jen prvni dily tedy.A k te fantasmagorii, koukal jsem tak trochu na youtube a to asi nakonec bude to spravne na zacatek :-D

      Vymazat
  3. Under a Killing Moon je výborný, rozhodně se nejedná o klasickou céčkovou FMV hrůzu typu Angel Devoid (právě hraju Tesla Effect a podle mého to pořád funguje).

    The Last Dynasty jsem dohrál někam do dvou třetin, ale je to lehoučký nadprůměr, čekal jsem něco +- jako Wing Commadera a vesmírné bitvy jsou přitom dost nepřehledné a osekané na dřeň. Obtížnost ke konci je také maličko na hlavu (a není možné ji právě jako například ve Wing Commander měnit, je jen jedna defaultní). A jako bonus se dnes hra velmi špatně rozchází i ve virtuálních strojích.

    Phantasmagorii jsem hrál pouze jedničku a přišla mi dost přehodnocená, dvojka je ale údajně od svého předchůdce poměrně odlišná.

    Daedalus Encounter jsem nedohrál ani s návodem, průměr, ale pořád žádný průser. Chtělo by to větší důraz na logické hádanky a menší důraz na "klikneš vedle a seš mrtvej a poslední čtvrt hodiny si dej znovu".

    Realms of the Haunting je naprostá bomba, skvělá kombinace FMV, adventury z vlastního pohledu a FPS, navíc s neuvěřitelnou atmosférou.

    OdpovědětVymazat
  4. Pekny ulovok. A pripajam sa k nazorom, ze Under a Killing Moon je vyobrna 3D adventura!

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji pěkně za názory, takže jsem se snad nějak rozhodl, podotýkám tedy, bez toho aniž bych studoval videa z těch her či si o nich četl komentáře někde...

    Deadalus Encounter - je tam pěkná ženská a vypadá to, že to nebude nejlehčí jak píše Radomír.
    last Dynasty - ani by mne nenapadlo, že to může být podobno WC? (jen doplním ohledně té obtížnosti, měnit ve hře se dala až od třetího WC)
    Phantasmagoria 2 - podle toho co o hře vím, to bude správné gore? :)
    No a ten killing moon, já vám nevím,nevím, :))

    předpokládám že mi tyhle hry nevezmou až tak moc času? Tak snad brzo zde i něco sesmolím na FMV téma.

    Inu a ten poslední Ripper mne neláká vůbec, už jen podle těch obrázků, tak jej budu muset asi někomu darovat :)

    OdpovědětVymazat
  6. Včera večer jsem zkoušel rozjet ten Deadalus (byť jsem tomu zase tak moc nedal.. :) ), ale na W7 64bit nelze, hledal jsem nějaký patch či ojeb, ale bohužel nic, tak snad to pojede na NTB kde mám 32bit W7. Trochu se ale děsím toho, že jsem se v nějakém fóru dočetl, že bude třeba zvirtualizovat W XP, že to snad pod W7 nejede vůbec, tak nevím no :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, VirtualBox by měl Daedalus Encounter bez problémů zvládnout, jinak je asi také dost problém jej rozjet. VirtualBox dnes šlape celkem bez problémů, nedávno jsem na něm dohrál Soulbringera (ve Win7 64bit a ATI kartou celkem bez šance).

      Na serverech typu uloz.to lze stáhnout celý předinstalovaný disk s WinXP pro VirtualBox, sice by se to teoreticky nemělo, ale dnes už to asi nikoho nepálí (a když se cokoli podělá, tak je nahrazení podělaného virtuálního systému ze zálohy rychlejší než reinstal na daný virtuální disk).

      Vymazat
    2. Díky za tip, já momentálně používám VMware player , kde mám nahozené WXP, ale hry jsem pod tím zatím nezkoušel žádné, mám to kvůli pracovním věcem.
      Vzhledem k tomu že můj CPU podporuje virtualizaci, nebude pro mne lepší stáhnout virtualizační nástroj přímo od MS a do toho nacpat WXP? Nebude to rychlejší?

      Ať tak, nebo tak, plán na večer, až mláďata usnou je jasný :)

      Vymazat
  7. Já používám VirtualBox, svého času měl výrazně lepší podporu emulace 3D akcelerace v porovnání s čímkoli jiným (ale je možné, že už Oracle konkurence dohnala). Takže netuším, jestli existuje nějaké lepší řešení, už dlouho jsem nezkoušel nic jiného než právě VirtualBox.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za ten TIP, vyzkoušel jsem jej, nainstaloval a šlape to pěkně, jen nevím, proč mi nejde vidět myš v případě, když nastavím 2D akceleraci.. když ji mám vyplou, zdá se mi že myš trochu laguje, ale co už.
      Ohledně hry, tak jsem to spustil a skončil na první hádance, jak se se sondou dostat do ufounské lodi :-D pořád jsem netušil kam namířit laser aby se dveře otevřely, no po konzultaci s googlem teď vím jak na to, tak to snad večer zahraji trochu více. Ale prvotní dojem zatím dobrý! :-)

      Vymazat