sobota 27. září 2014

Dohráno: Wing commander


Jo tahle hra, ta je stejná jako ženská, ze začátku krásná, milá, dostupná... ale jak si vás jednou omotá kolem sebe, začne přituhovat a veškerá krása a vstřícnost se začne vytrácet a zbudou jen oči pro pláč, rozlomený joystick a klávesnice, ze které pod údery tlapou vyskákaly některé klávesy...

Ono v roce 2634.186 to také lidstvo nemělo lehké, v tento čas byla oficiálně zahájena válka s mimozemskou rasou zvanou Kilrathi. A důvod? Ten se vždy najde, v tomto případě však za  tím výjimečně nestálo lidstvo, ale tito chlupatí kočičáci (jak se jim dle jejich vzhledu začalo říkat), jde o to, že mají zažitou představu o tom že jsou ve vesmíru jediná vyvolená rasa a v tomto duchu, co jim přijde pod ruku (tlapu) zničí a pokračují dále do hlubin vesmíru. 



Ale teď narazili na nás, udatné pařany a my jim ukážeme co dovedeme! Takže nasadit rukavice, přilby, pořádně sevřít joysticky a hrrr na ně!


Co na nás čeká, 13 systému k prozkoumání, ale na první průběh hrou se do všech nepodíváme jelikož postup není až tak lineární jak by se mohlo zdát, vše se odvíjí od  toho jak se nám bude (ne)dařit a v určité fázi hry se může stát, že překročíme bod, odkud není návratu a vše se zvrhne v samotný boj o existenci lidstva a to určitě nechceme, takže je třeba se snažit splnit veškeré úkoly v daném sektoru, které dostaneme, jen tak je možno se probít až do Kilrathské říše, do sektoru Venice, kde můžeme kočičákům zasadit těžkou ránu, ne však smrtelnou jak se později ukáže.


Dále na nás čekají čtyři stíhače k osedlání, kopa přátel na letounové lodi Tiger's claw a také samozřejmě kariérní postup a medaile, tak jak je u námořnictva zvykem!


Nehleďte na v dnešní době primitivní zpracování, po první misi si na kostičky zvykne každý. Je třeba se nechat pohltit atmosférou a hlavně adrenalinem, který zaplaví tělo při každém souboji ve vzduchoprázdnu! Pohled na rozstřílenou loď se kterou se tak tak doplazíte zpátky domů je nezapomenutelný!


Doporučují čtyři vlci z pěti!



P.s: musím se také přiznat, ke konci jsem už na tom byl tak špatně, z důvodu na mne příliš vysoké obtížnosti, že jsem zbaběle sáhl ve dvou misích po cheatu, pomocí kterého jsem mohl bez jediného výstřelu zničit loď v zaměřovači.. ale pšššt!




2 komentáře:

  1. I tak slušný výkon! Gratulace :) A nyní zpátky do Propasti, tam je taky potřeba řešit problémy :)

    Richmond

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji pěkně pane! :) a ano, pravdu díte veliký, chyba jest napravena a páté patro pokořeno ;-)

    OdpovědětVymazat