pondělí 24. března 2014

Dohráno: Binary Domain


Mám rád sci-fi, mám rád roboty, mám rád knihy od Asimova a nyní už také mám rád i Binary Domain!
Roku 2080 se na světlo světa vyvalí průser, který nemá obdoby a porušuje vše, co bylo s příchodem robotů zakázáno, porušuje pravidlo 21 nové ženevské konvence které káže, že žádný plecháč nesmí býti člověku natolik podoben aby tím zmátl své okolí a pokud je ještě navíc vybaven AI, která si své robotí JÁ neuvědomuje a myslí si že je člověk, tak to už je příliš!



A ano, opět břímě záchrany světa od zlé Japonské korporace, která tyto roboty vypustila mezi lidi je jen a jen na nás tvrdých pařanech! Aby jsme v tom však nebyli sami, tak si cestou v Tokiu daleké budoucnosti sesbíráme parťáky a založíme tak bratrstvo neohrožených plechobíjců které nakope nepočítaně robozadků!


Když už jsem u těch parťáků, k dispozici je jich celkem pět a v rámci jakéstakés taktiky máme možnost si jednoho až dva vybrat do týmu který s námi jde, v boji jim pak můžeme vydávat příkazy a oni je dokonce obstojně plní. Zmíním ještě to, že je možno vydávat příkazy hlasem (chaaaarge, fireeee, cover meeeee atp..), ale vzhledem k tomu že jsem doma nechtěl ze sebe dělat debila, tak jsem to nezkoušel...

Tak to jsme my, drsňáci.Ten pán úplně vpravo, tak to je prosím naše postavička.

Zakomponován je také i jakýsik RPG prvek spočívající v tom, že sobě a svým parťákům můžeme za nasbírané peníze (které získáváme ničením robotů a na čím více části robota sešrotujeme, tím více peněz dostaneme) vylepšovat zbraně (dostřel, přesnost, poškození....) anebo jejich vlastnosti (větší odolnost, rychlejší léčení..).

Jeden z mnoha "bossáků"

Inu nudit se zaručeně nebudeme, máme před sebou pět kapitol, přičemž každá z nich se odehrává někde jinde v rámci Tokia. Začneme stylově námořním výsadkem v příměstském slumu, přes něj se dostaneme do kanalizace pod městem, ze které vylezeme pěkně nahoru do industriální části města a pak přes snobskou čtvrť dorazíme do sídla robotické společnosti, která to celé spískala a zde nás čeká to pravé, opravdové finále.

Z tohodle se ochráncům robotů určitě zježí chloupky na prdeli

Putování se nám budou snažit znepříjemnit hordy všelijakých robotů, od základních typů co hovno vydrží, přes sofistikovanější modely, které vlastní těžké zbraně a nesmíme také zapomenout na přerostlé bosáky, které není zase až tak lehké přestřílet, musí se na ně trochu chytřeji, každý má své slabé místo, hej?

Takový bordel ...

Snad ještě dodám, že aby nás nebolely nožičky, tak si zajezdíme na vodních skútrech, projedeme se nějakou tou dodávkou, aby nebyla nuda uneseme vlak a ve finále obsadíme obrovského robota! No vlčata, nezní to krásně?


Byť se jedná o "koridorovku" klasického ražení, to co kromě frenetické akce udrží myš ve spocené tlapě je příběh, jenž se táhne celou hrou a který je vyprávěn pomocí nekonečného množství ingame animací - holt, v tomhle jsou Japonci machří. Ze začátku vše vypadá jako jasná věc, ale postupem doby se nám to celé trochu zašmodrchá, ukáže se že není jen černá a bílá a také samozřejmě dojde na lásku, zradu, smrt a skandální odhalení! Nebudu lhát když řeknu, že po dohrání jsem se cítil, jako bych dočetl parádní military scifi knihu a o to asi šlo, že? Hnán touhou po vědění co se stane dále, jsem hru projel skoro na jeden zátah v celkovém čase devíti hodin na střední obtížnost a opravdu nelituji!


Co se týče technického zpracování, nemohu jinak, než ohodnotit na jedna. Použitý grafický styl parádně sedne k tomu, co se děje a je správně megalomanský, vše se hýbe krásně plynule a to prosím i na počítačových dinosaurech. Od střílení robotů nás kromě tuny animací nezdržují žádné dlouhé loadingy, ozvučení je na výborné úrovni a bugy se zde nevyskytují.Soudruhy ve zbrani si určitě také oblíbíte a pokud ne,tak minimálně francouzského bojového robota, který má parádní francouzský akcent určitě ano.

jóóó a kdo to vydrží, po konci hry, ty titulky dokoukat, tak se něco i dozví! :-)

A zde prosím pěkný příběhový trailer.

Doporučují čtyři vlci a jedno mládě z pěti!


Žádné komentáře:

Okomentovat