pátek 26. dubna 2013

EoB3: Cech mágů


Rozvrzané vstupní vrata se za námi s hlasitým skřípěním sama zavřela, již není cesty zpět, vstoupili jsme na území Liche Acwellana. Buď zvítězíme a vrátíme tomuto místu klid, anebo si na naších mrtvolách zatančí čardáš ohavnosti, jenž obývají toto bohem zatracené místo … ?

Nacházeli jsme se v zhruba obdélníkové místnosti, ve které se nacházely tři teleporty, tak který to asi bude? Rozjímaní nad další cestou přerušil Wolf, který prostě vlezl do toho nejbližšího a zbytku smečky tedy nezbývalo nic jiného, než jej následovat.


Objevili jsme se neznámo kde, Kate pro jistotu zakouzlila „pravdivé vidění“ aby nás nemátly případné iluzorní zdi, a poté jsme se vydali na průzkum. Ohavní zlobři, kteří nám zkřížili cestu byli  rozsekáni na nudličky. Jsou velcí, pomalí a tupí, tak co jiného s nimi… Průzkum této části nám nezabral hodně času, kromě holých zdí a nějaké knihy o počasí, jsme nic jiného zvláštního nenašli a tak cesta zpět vedla zase přes teleport, který nás sem dostal.


Takže teď nám zbývají další dva. Vlezli jsme tedy do toho po naší levici a ten nás dopravil do dlouhé
chodby, jenž končila schody do dalšího patra, takže hurá vzhůru.Toto patro bylo opět obýváno zlobříky, tudíž jsme jejich populaci zase zredukovali o pár kousků, ale ani toto patro nevydalo žádné
tajemství ohledně Acwellana. Na druhou stranu, bylo alespoň bohaté na různé kouzelnické svitky a výbavu, čímž se nám do pařátů dostalo pár dobrých kousků, včetně magického zrcadla, jenž je schopné identifikovat magické předměty.Po skončení rabování jsme se po schodech vrátili zpátky k teleportu a nechali se přenést zpět.


Následující směr byl jasný, takže kupředu levá zpátky ni krok! Vžžžum, teleport nás vyblil zase někde jinde.V následujících místnostech na nás čekalo opět pár zlobřáků, opět jsme jimi vymalovali okolní stěny a v jedné místnosti na nás dokonce vybafnul i hlídací duch, ale byl jenom jeden, takže žádná velká výzva.Co tu vlastně dělal? Hlídal celkem čtyři teleporty, přičemž u každého bylo na zlaté desce popsáno jedno ze čtyř ročních období.Po vstupu do daného teleportu jsme se objevili ve čtvercové hale, na níž se napojovaly další čtyři menší místnosti a v každé z nich visel na stěně obraz znázorňující jedno roční období.S pomocí knihy nalezené dříve a zdravého vlčího rozumu nám brzy došlo co a jak a ve správném pořadí jsme prošli od jara do zimy a tím se dostali do dalšího patra.

Žádné komentáře:

Okomentovat