pátek 24. ledna 2014

A už v tom zase lítám! Wing commander III


Bude to znít jako klasické klišé, ale v ten moment se pro mne opravdu zastavil čas a já se vrátil, byť jen ve vzpomínkách, do svého zrovna čerstvě patnáctého roku života.
Byly to na mé patnácté narozeniny, ke kterým jsem po předchozím dlouhém ukecávání mámy, dostal velkou modrou (jelikož to byla budget edice, ale bratru za 600 Kč svého času..) krabici s opěvovaným Wing Commander: Heart of the tiger! O jé, po nutných (nehraných) projevech radosti a povinné narozeninové žranici (kterou jsem snad poprvé v životě chtěl mít co nejrychleji za sebou..) jsem konečně usedl do své proprděné židle a dychtivě zasunul (bez komentářů prosím) první CD z neuvěřitelných 4 do quad CD-ROM mechaniky a nedočkavě sevřel svou šťastnou páku (kuš, zvrhlíci!), v té době jsem totiž disponoval parádní replikou kniplu stíhačky F16 od Thurstmasteru.


Jo, přesně ty stejné endorfiny mne zaplavily i teď, jen ta krabice nebyla modrá, jelikož nyní ve svých dychtivých pařátech svírám původní vydání, ony čtyři CD již nejsou jen tak vhozené, ale jsou uloženy ve skvostném rozevíracím bookletu, mimo to na mne vypadl také parádní A3 plakát a také dodatečný manuál popisující místní univerzum (konečně jsem se dozvěděl co se vlastně stalo, jelikož v době kdy jsem hrával první a druhý díl jsem tím divným anglickým jazykem nevládl) ve kterém se budeme kočkovat s mimozemskou rasou Kilrathi , bonusem budiž i katalog Origin her na rok 94/95 a soutěžní kartička, díky které jsem do 30.5.95 mohl vyhrát let stíhačkou...


Po nezbytné instalaci balíčku z GOGu (viz lapálie s CD) se mi při charakteristické znělce Originu zježili všechny chlupy na prdeli a já se jal hltat filmové titulky podbarvené tou správnou Holywoodskou hudbou které oznamovaly začátek hry?filmu? obojího vlastně, což je důvod, proč se to celé rozlízá na čtyřech plackách.


Sere vlk na to, že kvalita je na úrovni "ART DE PIXEL" a že herecké výkony jsou hodné ochotnického divadla a že příběh linoucí se hrou je klasická story o hodných pilotech lidské konfederace (Američani) a zlých kocourech z východu (Rusové), kteří chcou vyhladit celou tu naší opičí rasu - ano, tak nás nazývají, OPICE, no není to důvod je nakopat do prdele?!


Sere vlk na to, že grafika není akcelerovaná a plná stínů, odlesků, světýlek a jiných pochutin žeroucí výkon CPU a GPU, stačí dostat do zaměřovače prvního kocoura a vše jde stranou, adrenalin stoupá, ruce na kniplu se potí, vše jde bokem... jsem tu jen já a kocour, který potřebuje být rozstřílen na prvočinitele!


Ano, už v tom opět lítám a vůbec se za to nestydím, dyť sakra osud lidstva je v mých chlupatých prackách!

A mimochodem, Flint je pořád kočka i po těch letech a ten její hlas ....


Žádné komentáře:

Okomentovat