čtvrtek 26. července 2012

Preview Eye of the beholder 3


Po dohrání EoB2 jsem si udělal pauzu, vyplněnou bojem proti americkým a britským "okupantům" v Company of Heroes: Opposing Fronts (mimochodem opravdu výborná strategie..), no a po úspěšném zhacení spojenecké operace "Market Garden" jsem se začal cítit dosti silným na další pokoření temného zla číhajícího tentokráte v rozvalinách elfího města "Myth Drannor".
Začátek hry je velice originální, zde asi opravdu někomu došla fantazie..


Příběh opět začíná ve městě Waterdeep pohledem do té stejné uličky (akorát teď noční oblohu nebičují blesky) a v té stejné hospodě, ve které začínala i naše předchozí výprava. Všichni se pěkně hřejeme u ohně, plníme si břicha místní šlichtou a za pár zlatých bavíme místní ožraly historkami z Darkmoonu. Když tu náhle kde se vzal, tu se vzal z venku za námi divný posel přispěchal! 


Vypadal tedy velice divně a normální hospodský by ho hned ze své hospody hnal, ale k naší smůle,  ho nechal ať se k nám přišourá.Když už tu byl, tak jsme si poslechli s čím že to za námi přišel .. Jedná se prý o to, že v ruinách bájného a kdysi mocného elfího města Myth Drannor se usadil ďábelský lich Acwellan a jestli by jsme s ním jako něco nezrobili, že tam páchá jen samé obludnosti, nechutnosti a ještě k tomu trápí zvířátka při nějakých temných rituálech!


Vzhledem k množství medoviny a chmelového moku, které jsme zde od rána zkonzumovali nám to přišlo jako skvělý nápad na výlet - neznámému jsme tedy přislíbili pomoc, s tím že se ráno vydáme na cestu. V ten moment však věci vzaly rychlý spád, posel cosi zamumlal a šup s námi do teleportačního kouzla! No jaká sviňárna! Z teplé hospody jsme byli hozeni na nějaký starý hřbitov, obklopený temným lesem a k tomu všemu začali před našima očima vylézat z hrobů neklidné duše zde pohřbených....

Tak děti, takto originálně nám začíná poslední díl eobí trilogie, snad zbytek hry nebude takto "originální".Kdoví jaký bude zbytek.. 

V manuálu se nachází docela dlouhé povídka (cca 20 stran), která asi předchází událostem zde zmíněným, ale zatím jsem se ještě neodhodlal k tomu si ji přečíst, dle pár prvních vět si myslím že má angličtina není až tak vytříbená abych tomu zcela porozuměl :-(

 

Žádné komentáře:

Okomentovat